ΙΣΤΟΡΙΑ

09/02/2016 | 27ο ΚΥΝΗΓΙ

Μόσχα | Δεκέμβριος 1985

Μόσχα
Ρωσία

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 1985

«Μόσχα, Δεκέμβριος 1985. 
Αγαπητέ μου φίλε Νικόλα, με συγχωρείς που έχω τόσο καιρό να σου γράψω, αλλά έπρεπε να περάσω μια... εσωτερική αναζήτηση και να ανακαλύψω τη πνευματικότητά μου.
Όσο ήμουν στην Ινδία, ανακάλυψα το Ινστιτούτο Βουδιστικών Σπουδών και γνώρισα τον μεγάλο διδάσκαλο, Τενζίν Γκιάτσο. Μάλλον θα τον γνωρίζεις και εσύ, ο 14ος είναι. Μετά από την προτροπή του ξεκίνησα ένα οδικό ταξίδι αυτό-ανακάλυψης. Διέσχισα το Νεπάλ και τα Ιμαλάια και έφτασα το Θιβέτ. Μπήκα σε ένα μοναστήρι, όπου οι μοναχοί με μύησαν στο διαλογισμό. Παράλληλα εκπαιδεύτηκα από τους Σαολίν στην τέχνη του αυτοελέγχου και της ισορροπίας του σώματος και του μυαλού. Η μοναχική ζωή μού πρόσφερε ανεπανάληπτες εμπειρίες, αλλά η γυναικεία παρουσία μού έλειπε.

 

Οπότε πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω τους συντρόφους μου μοναχούς και με την αγαπημένη μου πυξίδα στο χέρι κατευθύνθηκα προς Πεκίνο ακολουθώντας το Σινικό τείχος. Ήταν αρχές του ’85, όταν μέσω της Μογγολίας πέρασα στη μεγάλη Σοβιετική Ένωση.
Τις λέξεις αυτές σου τις γράφω τώρα από την Μόσχα.
Δεν περίμενα ότι η εκπαίδευση με τους Σαολίν θα μου ήταν τόσο χρήσιμη. Με προσλάβανε στο Κ.Κ.Σ.Ε. ως έναν από τους προσωπικούς φρουρούς του Γενικού Γραμματέα, στη μυστική υπηρεσία 2Α. Ο κύριος Μιχάλης είναι πολύ ανοιχτός και γενναιόδωρος άνθρωπος. Περιττό να σου πω ότι οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας που γνωρίζω λόγω της δουλειάς μου είναι αχόρταγες. Μετά τη μοναχική ζωή, οι υπέροχες Ρωσίδες φαντάζουν ως το καλύτερο φάρμακο στις παγωμένες νύχτες της Μόσχας. Ελπίζω να τα πούμε πιο σύντομα την επόμενη φορά. Χαιρετίσματα στο αγαπημένο μου Ρέθυμνο.
Ο φίλος σου Γιάννης.»

 


27ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
26, 27 & 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Κατεβάστε το pdf αρχείο:
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ #08