ΙΣΤΟΡΙΑ

06/02/2016 | 27ο ΚΥΝΗΓΙ

Νότια Αφρική - Αυστραλία - Ινδία | 1981-1983

Γιοχάνεσμπουργκ
Νότια Αφρική 

Νοέμβριος 1981

«Φίλε μου Νικόλα, Μην ανησυχήσεις. Αλλά σου γράφω από τη φυλακή! Όπως σου ‘χα πει την τελευταία φορά, δούλευα στα ορυχεία διαμαντιών στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Το αφεντικό δεν με συμπαθούσε και με έβαζε να δουλεύω όλη μέρα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, η Σάγια, η κόρη του αφεντικού ήταν τόσο ζουμερή και εξωτική που δεν μπορούσα να αντισταθώ... Δεν άντεχα άλλο αυτή τη δουλειά. Πάνω στην απελπισία μου τσίμπησα ένα μικρό διαμάντι για να μπορέσω να το σκάσω, και το ‘δωσα στη Σάγια να το κρύψει. Το αφεντικό όμως κατάλαβε ότι κάτι έλειπε, και γι’ αυτό μ’ έστειλε στη φυλακή, στο Robben Island! Ευτυχώς οι μέρες πέρασαν γρήγορα, γιατί εδώ γνώρισα ένα ξεχωριστό άνθρωπο που μου έμαθε πολλά! Τη σημασία να αγωνίζεσαι γι’ αυτά που πιστεύεις και να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Κάποια μέρα, φίλε μου Νικόλα, αυτός ο άνθρωπος θα αφήσει ιστορία! Σε λίγο καιρό βγαίνω! Έχω κανονίσει με τη Σάγια να πουλήσει το διαμάντι και να μου κλείσει εισιτήριο για την Αυστραλία. Αν όλα πάνε καλά, θα σου στείλω φωτογραφία από το μακρινό Σίντνεϊ! ΥΓ Οι δεσμοφύλακες μου επιτρέψανε να σου στείλω και μια φωτογραφία μέσα απ’ το κελί 1Β του φίλου μου του Νέλσονα»

Σίδνεϊ
Αυστραλία

Φεβρουάριος 1982

«Νικόλα σε χαιρετώ από το Σίδνεϊ! Τελικά πήγαν όλα καλά! Η Αυστραλία είναι υπέροχη! Γνώρισα εδώ και την Ολίβια! Μπορεί να την έχεις ακουστά. Είναι διάσημη τραγουδίστρια, έχει κάνει ταινία και στο Χόλυγουντ! Τα βράδια μου σιγοψιθυρίζει το τραγουδάκι της ‘Summer Nights’. Ψάξε να τ’ ακούσεις! Μου βρήκε και δουλειά στο Μπόλυγουντ! Επιτέλους θα γίνω ηθοποιός! Σύντομα φεύγω για Ινδία!Ο παιδικός σου φίλος Γιάννης.»

Μπόλυγουντ
Ινδία

Οκτώβριος 1983

«Namaste! Εδώ Μουμπάι! Τι κάνεις καλέ μου φίλε; Εγώ έπιασα δουλειά σ’ ένα στούντιο εδώ στο Μπόλυγουντ. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενα. Έχω γίνει απλά ένας κομπάρσος και δεν βλέπω καμία εξέλιξη. Τουλάχιστον οι Ινδές είναι καλλονές! Με έχουν παρασύρει σε αμαρτωλά μονοπάτια… Φίλε, με έχει πάρει από κάτω, ποτά, ξενύχτια, έχω χάσει τον δρόμο μου. Πρέπει να κάνω κάτι για να βρω τον εαυτό μου…»

 

 


27ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
26, 27 & 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Κατεβάστε το pdf αρχείο:
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ #07